tiistai 28. kesäkuuta 2011

Sitten muutama sana faktaa kestolakoista. Kestolakoilla tarkoitan nyt lakkoja, jotka ovat
A) lakkapullossa
B) liukenevat asetoniin
C) vaativat joko UV- tai LED-valon koettuakseen

Nämä lakat ovat suurimmaksi osaksi yksinkertaisesti ohuita, runsaspigmenttisiä geelejä. Osassa kestolakoista on kuitenkin myös enemmän lakkamaisia ainesosia, kuten esim. Shellacissa (CND). Kuluttajan kannalta ja käytön, pysyvyyden ym. asioiden suhteen näillä ei kuitenkaan ole suurta merkitystä.

Onko eri merkeillä sitten suuria eroja? On ja ei. Toiset ovat helpompia poistaa, toiset kestävät hieman paremmin, toiset obvat kovempia, toiset joustavampia. Kokeilemalla löytää suosikkinsa.

Miksi monissa kynsipaikoissa on vain yhtä merkkiä? Useimmiten siksi, että kyseinen paikka käyttää esim. ko. merkin muitakin tuotteita. On helppoa ottaa tutusta tukusta uusi tuote.

Kynsialan ihmisiä kehottaisin kuitenkin kokeilemaan rohkeasti muitakin tuotteita, jos siihen tulee mahdollisuus, tai jos on varaa ottaa useamman merkin tuotteita käyttöön. Sillä usein tämä on myös rahakysymys. Jos haluaa 100 eri lakkaväriä on otettava vähintään kahden eri merkin tuotteet, kahdet alus- ja päällyslakat, ja sitten tietysti yli 100 kertaa lakkapullon hinta. Se on iso menoerä kelle tahansa.

Lakkoja on siis markkinoilla useilla eri tuotemerkeillä. Gelac, Gelish, Gelosophy, Shellac, Entity One Color Couture, GP, Geleration jne.

Ainut kuluttajille myytävä ja markkinoitu lakka on Gelosophy, joka on kuitenkin ammattilaistuote sekin. Muista lakoista pääsee nauttimaan vain hoitoloissa. Joku haluaa käydä kerran kuussa hemmoteltavana ja saada kynnet kauniiksi niin, että joku muu sen tekee, toinen haluaa taiteilla itse! On hyvä, että on vaihtoehtoja.

Jos oikein innostun, niin voisin tehdä kuvasarjan, jossa näytetään, kuinka lakkaus tehdään kotona ja mitä siihen tarvitsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti